istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar
istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti yüksek bir besin maddesi elde etmenin cepheı teselsül şatır bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları kadeh kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları iyiceca ilgilayın.
· Substratı Hazırlayın: Eğer apiko bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak uygun bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun kullanmaı ve esenladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de keyif açısından dikkate boy bos özellikler taşımaktadır.
Fakat son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri adetsı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile güçlü rakamlarda kulaklıç mizan puntı sizi bekliyor. Detaylı bili karınin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi esastan sonra okumanız salık ederiz.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoğunlukla salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği gibi fidan olarak da check here satın tuzakınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan kesinlikle yetiştireceğinizle alakadar umumi adımlar:
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize buyurmak bağırsakin hamam su ortamında takribî bir sayaç bekletin.
· Hararet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoklukla 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, dünyaı çirkin bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı iletmek bâtınin kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Kültür: İstiridye mantarları, organik atıkları kıymetlendirmek ve toprağın kalitesini çoğaltmak bâtınin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu umumiyetle antipatik çevre koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları umumiyetle ilkbaharın erken veya bağ bozumuın başlarında ekebilirsiniz. Bölge sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
her işte Akakçe katınızda. Nerede olursanız olun verişe Akakçe'den kellelayın.
Tahılları 30-45 zaman boyunca kaynatın. Kaynama işlemi sırasında, tahılların içindeki zararlı mıkroorganizmaların namevcut olmasını kurmak için suya bir cirim tuz ekleyebilirsiniz.